skip to Main Content

Hoofdpijn

Hoofdpijn kan door veel verschillende dingen worden veroorzaakt. Bijvoorbeeld: veel cafeïne, slecht slapen en te veel pijnstillers nemen. Soms kan je er niks aan doen dat je hoofdpijn krijgt, want je hebt het dan niet zelf veroorzaakt. Als u hoofdpijn heeft, dan kunt u af en toe een paracetamol nemen.

Verschillende soorten hoofdpijn

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn en Migraine. De ene hoofdpijn is wat erger dan de andere en heeft een andere oorzaak.

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is een knellende pijn aan de zijkanten van uw hoofd. De hoofdpijn is iets wat regelmatig terugkomt, maar gelukkig is het niet iets dat gevaarlijk is. Probeer zoveel mogelijk door te werken en probeer gezond te leven. Wat ook nog helpt is beweging, afleiding en ontspanning.

Clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn lijkt een beetje op migraine, want je hebt last van heftige aanvallen van hoofdpijn. De pijn zit altijd rond  uw oog. De pijn voelt scherp, brandend of knellend. De aanvallen komen altijd in periodes van weken tot maanden. Om clusterhoofdpijn te voorkomen kunt u het medicijn Verapamil nemen. Tijdens een aanval kan een behandeling met zuurstof helpen, of het medicijn Sumatriptan.

Migraine

Tijdens migraine krijgt u last van heftige hoofdpijn, deze hoofdpijn voelt vaak bonzend en zit vaak aan 1 kant. Migraine begint vaak met een aura: U kan bijvoorbeeld vlekken zien, tintelingen in 1 hand of in het gezicht. Als u merkt dat de aanval begint kan u het best rust nemen en een paracetamol nemen. De aanval duurt vaak niet langer dan 1 dag.

Back To Top